Prevence vzniku patologické události syndromu vyhoření (na příkladu zaměstnavatele) - Blahová, Nela (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku syndromu vyhoření, který je v současnosti velmi diskutovaným a častým problémem. Míra pracovního stresu bude vyšetřována na vybraných skupinách personálu firmy COOP družstvo HB. Cílem mé práce je porovnání, která ze skupin zaměstnanců je ohrožena vznikem syndromu vyhoření nejvíce. Práce je zaměřena na ekonomické aspekty problematiky, které se odráží převážně v lidském kapitálu. K dosažení cíle práce je využito kvantitativního výzkumu, konkrétně dotazníkového šetření. Dle zjištěných dat je poté aplikována analytická metoda hodnocení práce, která vychází z jednoho ze základních odvětví problematiky řízení lidských zdrojů. Aplikace této metody bude zároveň preventivním doporučením pro sledovanou firmu.
The prevention of pathological occurence of burnout syndrome (an example of employer)
Keywords: syndrom vyhoření; fáze vyhoření; nejčastější oběti; nemoc z povolání; pracovní stres; lidský kapitál; řízení lidských zdrojů; prevence; burnout; phases of burnout; the most frequent victims; occupational disease; working stress; human capital; human resources management; prevention