Zdravý životní styl rodičů dětí s postižením - Kalinová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2019)
Předkládaná diplomová práce se zabývá zdravým životním stylem rodičů dětí s postižením. Cílem práce, která je rozdělena do čtyř částí, je analyzovat konkrétně vytyčené tematické oblasti týkající se života rodin dětí s postižením a vytvořit relativně ucelenou syntézu mapující a reflektující danou problematiku programově z různých hledisek. Práce také poukazuje na opomíjené souvislosti v životě rodičů dětí s postižením a na stereotypy a předsudky společnosti.
Healthy lifestyle of parents of children with disabilities
Keywords: zdravý životní styl; handicap; duševní hygiena; rodina; dítě; společnost; duchovní hodnoty; healthy lifestyle; handicap; mental hygiene; family; child; society; spiritual values