Uniformní maska "vnitřního já" ve výtvarném pojetí - Frencl, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2014)
Teoretická část této práce se zabývá výkladem vztahu mezi individuálním ? vnitřním Já? a uniformní maskou, pod kterou se skrývá ve společnosti tak, jak je pojat v práci C. G. Junga a E. Goffmana. Praktická část práce je individuální interpretací tématu v plošném a prostorovém ztvárnění, pro které bude výchozím zdrojem forma komiksu. Pro vytvoření jejího konceptu po obsahové a formální stránce rozebírá tematicky příbuzná díla vybraných českých umělců, kteří se zabývali člověkem a jeho vnitřním životem. V těchto rozborech využívá také základní poznatky z teorie umění a psychologie umění.
Uniform Mask "inner self" in the visual concept
Keywords: Vnitřní Já; Maska; Komiks; Inner I; Mask; Comics