Analýza úrazů v tělesné výchově na vybraných středních školách\\ - Vinický, Radek (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce je zaměřená na analýzu úrazů v tělesné výchově na třech vybraných gymnáziích. Práci lze selektovat na dvě části. První část sleduje početnost a zastoupení úrazů. Ve druhé sekci se především věnuji oblasti týkající se bezpečnosti a ochrany zdraví žáků a studentů. V závěru dochází k navržení preventivních opatření ke snížení úrazovosti žáků a studentů.
The injury analysis at Physical exercises at chosen grammar schools\\
Keywords: Analýza úrazů; úrazovost; tělesná výchova; poranění; bezpečnost; preventivní opatření.; The injury analysis; accident rate; Physical exercises; injury; safeness; precautionary measures.