Percepce prostoru a aplikace pocitových map na území města Milevska - Hejnová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Hlavním tématem bakalářské práce jsou pocitové mapy a jejich aplikace na území města Milevska. Sestrojení pocitových map a jejich analýza tvoří druhou část této práce, které předchází vymezení možných náhledů na percepci prostoru a faktory, které vnímání a pohyb v prostoru ovlivňují. Dále je součástí kvalifikační práce také vymezení vzniku pocitových map a jejich možnost aplikace nejen na území České republiky. Vzniklé pocitové mapy by se, jako mnohé další, mohly stát podkladem pro rozvoj sledovaného území, který má možnost ovlivnit široká veřejnost.
The perception of space and application of emotional maps on the territory of Milevsko
Keywords: pocitová mapa; percepce prostoru; mentální mapa; behaviorální geografie; humanistická geografie; geografie času; emotional map; perception of space; mental map; behavioral geography; humanistic geography; geography of time