Aspekty charitativní činnosti ve starověkém Římě - Podlahová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce je zaměřena na charitativní činnost ve starověkém Římě. Stručně jsou zde vyjmenována některá historická fakta, dále důležité zákony, které byly vydány s cílem zlepšit postavení určitých skupin obyvatelstva. Cílem práce bylo zjistit, zda existovaly ve starověkém Římě prvky toho, co by se dalo nazvat charitativní činnost. Výsledkem je popis zjištěného stavu v závěru bakalářské práce.
Aspects of charitable activities in ancient Rome
Keywords: starověký Řím; charitativní činnost; zákony; otroctví; křesťanství; ancient Rome; charitable activities; laws; slavery; Christianity