Výchovné styly a priority z perspektivy vietnamských rodičů žijících v České republice. - Lisac, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku rodinné výchovy v kontextu názorů a zkušeností vietnamských rodičů. Shromažďuje pohledy na různá pojetí výchovy, na preference výchovných stylů a na priority v souvislosti s hodnotovým a kulturním světem vietnamské minority v České republice. V praktické části práce na bázi kvalitativní metodologie jsou zhodnoceny názory rodičů z prostředí vietnamské komunity na výchovu vlastních dětí. V příslušných kategoriích jsou identifikovány relevantní údaje vycházející z popisu volby výchovného stylu a pojmenování priorit, které tito informanti považují za podstatné ve výchově svých potomků.
Parenting styles and priorities from the perspective of Vietnamese parents living in the Czech Republic.
Keywords: výchova; priority výchovy; výchovný styl; rodina; vietnamská kultura; hodnotový systém; multikulturní prostředí.; upbringing; parenting priorities; parenting style; Vietnamese culture; system of values; cross-cultural environment.