Vliv relaxační hudby a využití technik muzikoterapie a choreoterapie při práci s mentálně postiženými jedinci - Kotalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá vlivem relaxační hudby, muzikoterapie a choreoterapie při práci s mentálně postiženými jedinci. Dále se zabývám relaxační hudbou, relaxací a rehabili-tací. Popisuji též muzikoterapii, její druhy, metody a cíle a poslední část teorie věnuji choreoterapii. Další část obsahuje jednotlivé činnosti, které můžeme provádět s mentálně postiženými jedinci a nejen s nimi. Všechny konkrétní činnosti jsou rozděleny dle určité terapie. Tato práce se zabývá vlivem jednotlivými terapií na mentálně postižené jedince, ale může posloužit i jako námět pro ostatní lidi, kteří by se chtěli terapiím věnovat, nebo kteří pracují s těmito jedinci.
The influence of the relaxation music and the use of techniques of music therapy and choreotherapy in work with mentally handicapped individuals
Keywords: Klíčová slova: mentální postižení; mentální retardace; složky osobnosti; relaxace; rela-xační hudba; rehabilitace; masáže; terapie; muzikoterapie; sundrum; drumben; mono-chord; boomwhakers; choreoterapie; taneční terapie.; Key words: mental disability; mental retardation; components of personality; relaxation; relaxation music; rehabilitation; massages; therapy; music therapy; sundrum; drumben; monochord; boomwhakers; choreotherapy; dance therapy.