Raná péče u dětí s poruchou autistického spektra - Šindelková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2022)
Počet dětí s poruchou autistického spektra nebo s podezřením na ni se v posledních letech zvyšuje. V současné době se odhaduje až 1,7 % výskyt tohoto onemocnění v populaci. Velký význam pro život dětí s poruchou autistického spektra má včasná diagnostika umožňující v raném věku dítěte zavedení vhodných intervencí a metod, které dítěti pomáhají uplatnit své schopnosti a zlepšit dovednosti v problémových oblastech vývoje. Rodinná péče, spolupráce rodičů s profesionály z různých oborů, případně jejich vzájemné propojení pozitivně ovlivňuje terapeutický a edukační proces.
Early Intervention for Children with Autism Spectrum Disorder
Keywords: raná péče; PAS; case management; autismus; pervazivní vývojové poruchy; tým okolo dítěte; early childhood intervention; ASD; case management; autism; pervasive developmental disorders; team around the child