Ekonomicko-právní aspekty přijetí eura v ČR - Zedník, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je identifikovat dopady přijetí eura v ČR v kontextu vybraných legislativních změn a zanalyzovat makroekonomické konsekvence na úrovni národního hospodářství včetně regionální interpretace pro Jihočeský kraj při komparativním využití makroekonomických dat ze Slovenska respektive z Banskobystrického kraje jakožto ekonomiky blízké demograficky, kulturně a hospodářsky.
Economic and legal aspects of euro adoption in Czech republic
Keywords: Evropská unie; eurozóna; euro; ústava; občanský zákoník; obchodní zákoník; konvergenční kritéria; míra nezaměstnanosti; inflace; průměrná hrubá mzda; European union; eurozone; euro; constitution; civil code; commercial code; convergence criteria; level of unemployment; inflation; average gross wage