Biopsychosociální potřeby pacientů hospitalizovaných na JIP - Matysová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem bakalářské práce jsou biopsychosociální potřeby pacientů hospitalizovaných na JIP. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část je zaměřena na problematiku biopsychosociálních potřeb a jejich uspokojování. Snaží se upřesnit smysl uspokojování biopsychosociálních potřeb u pacientů hospitalizovaných na JIP, protože každý člověk vnímal své potřeby jinak a měl i jiné nároky na jejich uspokojování. Jako cíl bylo stanoveno zjistit, zda jsou biopsychosociální potřeby pacientů hospitalizovaných na JIP uspokojovány. V teoretické části je popsána JIP Nemocnice Žatec o.p.s., kde šetření probíhalo. V praktické části jsou stanoveny následovně tři hypotézy. První hypotéza zněla, že "Pacienti hospitalizovaní na JIP Nemocnice Žatec o.p.s. nemají uspokojovány biologické potřeby." Druhá hypotéza zněla, že "Pacienti hospitalizovaní na JIP Nemocnice Žatec o.p.s. mají uspokojovány psychologické potřeby." Třetí hypotéza zněla, že "Pacienti hospitalizovaní na JIP Nemocnice Žatec o.p.s. mají uspokojovány sociální potřeby."
Biopsychosocial needs of patients hospitalized at ICU
Keywords: Jednotka intenzivní péče; biopsychosociální potřeba; pacient; uspokojování potřeb; Intensive Care Unit; biopsychosocial need; patient; needs satisfying