Komparativní analýza české a francouzské úpravy kolektivního vyjednávání s důrazem na právo na stávku a rozbor příslušné francouzské právní terminologie s glosářem - Smiřická, Zdenka (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem mé bakalářské práce je komparativní analýza úpravy kolektivního vyjednávání s důrazem na právo na stávku v České republice a ve Francii. Obsah této práce tvoří úvod do pracovního práva, základní prameny a struktura obou právních řádů. Poté se podrobněji zabývá úpravou kolektivního vyjednávání a v neposlední řadě právem na stávku. Závěr tvoří srovnání úpravy kolektivního vyjednávání s důrazem na stávku v obou právních řádech a zhodnocení míry jejich rozdílnosti. V úplném závěru této práce je vypracován francouzsko-český glosář.
Comparison of the Czech and French law on Collective bargaining with an emphasis on the right to strike and analysis of the relevant French legal terminology with a glossary
Keywords: kolektivní vyjednávání; právo na stávku; právní řád; glosář; collective bargaining; right to strike; legislation; glossary