Komplexní zhodnocení zlepšujících technik ve vybraném provozu s chovem skotu a vyhodnocení jejich ekonomických dopadů. - Neužilová, Anna (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá zlepšujícími technikami v chovu skotu. Účelem zlepšujících technik na farmě skotu je ochrana životního prostředí, a to především minimalizací vzniku odpadů a šetrným zacházením s nimi, dále snižováním potřebných energií a vody. V práci je provedeno zhodnocení, zda by stávající technologie na farmě vyhovovaly tzv. nejlepším dostupným technikách. Součástí práce je ekonomické zhodnocení nákladů na odvoz a zapravení výkalů zvířat.
Comprehensive evaluation of selected techniques in improving operations with cattle and evaluate their economic impacts.
Keywords: životní prostředí; BAT; emise; amoniak; skot; environment; BAT; emissions; ammonia; cattle