Zpracování kinematického záznamu základních lokomočních pohybů ve věku 2-5 let\\ - Danešová, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce zkoumá pohybovou aktivitu dětí předškolního věku. Pohybová aktivita je pro naše zdraví nezbytná, ale její míra se s věkem dětí snižuje. Je vytvořena struktura pohybových činností u dětí v tomto období a rozebrán vztah dětí ke sportu. Nadále je teoreticky zkoumáno zjištění pohybové úrovně dítěte, jaké jsou vhodné aktivity pro jedince a čemu bychom se měli v tomto období vyvarovat. Z výsledků je zřejmé, jaké pohybové činnosti děti upřednostňují a o jaké není příliš velký zájem.
The processing of the kinematic record of the basic locomotive motions at the age of 2 to 5 years
Keywords: Předškolní věk; lokomoční pohyby; hra a sport; pohybový vývoj; pre-school age; locomotive motions; game and sports; locomotive development