Funkce a úloha výsledku hospodaření v podniku - Vrzáková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Zhodnotit úlohu zisku a význam jeho měření v podnikové praxi, zmapovat faktory ovlivňující jeho velikost. Na podkladě účetních výkazů vybraného podniku analyzovat časový vývoj zisku resp. vývoj z něho zkonstruovaných poměrových ukazatelů za 3 - 5 let.
The function and role of profit in the company
Keywords: výnosy a náklady; výsledek hospodaření; rentabilita; zadluženost; income and expenses; profit; profitability; indebtedness