Skryté kurikulum ve vzpomínkách absolventů základní školy - Kosíková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá skrytým kurikulem v popsaných vzpomínkách absolventů základní školy. Cílem bakalářské práce bylo popsat vztahy a komunikaci ve třídě ve vzpomínkách absolventů základní školy. Práce je rozdělena do čtyř částí. První kapitola vymezuje pojem kurikulum, druhá kapitola se zaobírá pojmem skryté kurikulum a třetí kapitola nese název škola. Poslední čtvrtá kapitola obsahuje vlastní kvalitativní výzkum, ve kterém byly využity hloubkové rozhovory tří respondentů. Kdy popisuji vztahy a komunikaci v jedné stejné třídě.
Hidden curriculum in memories of graduates of primary school
Keywords: kurikulum; skryté kurikulum; škola; třída; socializace ve škole; sociální komunikace; školní interakce; žák; curriculum; hidden curriculum; school; class; socialization at school; social communication; interaction; school; student