Dlouhodobé a krátkodobé finanční plánování firmy - Nováková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce "Dlouhodobé a krátkodobé finanční plánování firmy" bylo uvést podstatu a cíle finančního řízení v oblasti likvidity. Zhodnotit finanční strategie a význam řízení čistého pracovního kapitálu. Na konkrétním podniku provést analýzu likvidity za poslední tři roky a na základě získaných dat sestavit finanční plán pro následující období. Teoretická část se zabývala problematikou finančního plánování. Byly zde vysvětleny principy, zásady a metody tvorby plánů, popsána specifika dlouhodobého a krátkodobého finančního plánování. V praktické části byla nejprve charakterizována vybraná společnost a odvětví stavebnictví. Po posouzení finanční situace společnosti na základě vybraných ukazatelů finanční analýzy byly popsány plánované změny ve společnosti, na jejichž základě byl sestaven finanční plán. Následně byl zhodnocen vývoj vybraných finančních ukazatelů společnosti v plánovaných letech. V závěru byla shrnuta celková hospodářská situace společnosti.
Long-term and Short-term Financial Planning of the Company
Keywords: Finanční plánování; Likvidita; Čistý pracovní kapitál; Financial planning; Liquidity; Net working capital