Rozdíly v negativních aspektech životního stylu u žáků na 2. stupni několik škol v Českých Budějovicích a v Praze - Křiváčková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá negativními aspekty životního stylu u žáků na 2. stupni základních škol. První část bakalářské práce zahrnuje teoretické poznatky o životním stylu a faktory ovlivňující jeho podobu, poté zkoumá závislosti a zabývá se problematikou některých druhů závislostí. Jsou zde také zdůrazněny příčiny jejich vzniku. Druhá část práce se zaměřuje na dotazník, který byl vyplněn žáky ve školách a zkoumá, jaké výsledky v něm byly zjištěny. Dotazník se zabývá jejich životním stylem a zahrnoval otázky týkající se oblasti negativních aspektů jako je alkohol, drogy a sociální sítě. Posuzoval dotazníkové šetření u dětí, které jsou na druhém stupni základních škol v Českých Budějovicích a v Praze.
Differences in the negative aspects of the lifestyle of pupils at the 2nd level of several schools in České Budějovice and in Prague
Keywords: výchova ke zdraví; závislosti; zdraví; pohyb; sociální sítě; negativní vlivy; zdraví životní styl; stres; health education; addictions; health; movement; social networks; negative influences; healthy lifestyle; stress