Vliv využití území na složky odtoku vody - Ciml, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na vliv využití území na složky odtoku vody. Definuje základní pojmy této problematiky. Zaměřuje se na genezi a separaci jednotlivých složek odtoku. Uvádí možné metody, užívané k separaci složek odtoku, např. metoda Kliner ? Kněžek, digitální filtry, analýza poklesových větví, ? Velký prostor je věnován využití terénu - land use. Samostatná kapitola se zaměřuje na land use ? orná půda, les, TTP a intravilán. Na několika modelových subpovodích je demonstrováno, jaký vliv má využití území na složky odtoku. Poznatky z teorie jsou aplikovány na modelová subpovodí. Na základě land use a charakteristik modelových subpovodí jsou odvozeny předpokládané odtoky vzniklé při srážkách.
Influence of land use on runoff components
Keywords: odtok; geneze odtoku; separace odtoku; land use; runoff; genesis; separation; land use