Analýza činnosti Jednotného kontaktního místa - Bernardová, Dana (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem bakalářské práce Analýza činnosti Jednotného kontaktního místa je popsání činnosti a služeb Jednotných kontaktních míst, vzniklých na pomoc podnikatelům při podnikání v rámci jednotného vnitřního trhu Evropské unie. Teoretická část je zaměřena na vývoj a význam EU, dokumenty EU, které ovlivnily vytváření jednotného vnitřního trhu, na evropské a české instituce, které jsou pověřeny sledováním, koordinací a zajišťováním procesů spojených s utvářením vnitřního trhu a především volného pohybu služeb. V praktické části je popsána implementace směrnice o službách na vnitřním trhu EU do právního řádu ČR, Zákon o volném pohybu služeb a především pak analýza činnosti JKM. Závěr práce je zaměřen na shrnutí výsledku provedené analýzy.
Activity analysis of Point of single contact
Keywords: Jednotný vnitřní trh; volný pohyb služeb; směrnice o službách; Jednotná kontaktní místa; The single internal market; the free movement of services; the Services Directive; Points of single contact