Kalkulace nákladů a jejich využívání v podniku - Lukšová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem mé bakalářské práce je provedení analýzy systému kalkulací nákladů v podmínkách konkrétního podniku. První část bakalářské práce je zaměřena na teoretické poznatky o nákladech a kalkulacích. Druhá část bakalářská práce je věnována podniku ABC Trepka, s. r. o., a systému jeho kalkulací. Podnik se specializuje na vnitřní suché stavby, kde se kalkulace zaměřují na jednotlivé zakázky. Systém cenové kalkulace je v bakalářské práci prezentován na konkrétních příkladech.
The cost calculations and their use in the company
Keywords: Náklady; přímé náklady; režijní náklady; kalkulace; kalkulační vzorec; metody kalkulací; kalkulační systém.; Costs; direct costs; indirect costs; calculations; calculation formula; methods of calculations; the system of calculations.