Modelový animovaný klip pro projektovou výuku výtvarné a hudební výchovy na 2. stupni ZŠ (prakticko-teoretická práce) - Mášová, Anna (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá animovaným klipem a jeho uplatněním ve výuce, konkrétně ve výtvarné a hudební výchově na 2. stupni ZŠ prostřednictvím projektové metody. V teoretické části se diplomová práce krom projektové výuky, jež je zásadním bodem této akademické práce, věnuje historii animovaného filmu spolu s animovaným klipem a jeho přínosu. Následně v praktické části jsou na konečném výstupu aplikované získané poznatky části teoretické. Závěrečným výstupem této diplomové práce je modelový animovaný klip Adebars Reise Let čápa a návrh projektové výuky ve výtvarné a hudební výchově na 2. stupni ZŠ na téma animovaný klip.
Model animated clip for project teaching of Arts and Music at secondary basic schools(practical-theoretical thesis)
Keywords: animovaný film; animovaný klip; výtvarná výchova; hudební výchova; filmová výchova; projektová metoda; projektová výuka; rozbor hudebního díla; Animated film; animated clip; art; music; film education; project method; project teaching; musical work analysis