Integrace dítěte s lehkou mentální retardací v mateřské škole - Šubardová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své bakalářské práci se zabývám lehkou mentální retardací a možnosti integrace dítěte do běžné mateřské školy. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu metální retardace, charakteristiky lehké mentální retardace a diagnostikou. Za důležité považuji i osobnost předškolního dítěte a jeho charakteristických rysů vývoje v tomto období. Ve výzkumné části prezentuji dlouhodobé pozorování integrovaného dítěte v běžné mateřské škole. Vedla jsem si portfolio, a tím získávala poznatky o vývoji dítěte se speciálními potřebami. Také jsem vedla rozhovory s rodiči dítěte a těžila ze zpráv a diagnostik speciálních institucí.
INTEGRATION OF CHILD WITH MILD MENTAL RETARDATION IN NURSERY SCHOOL
Keywords: Mentální retardace; Lehká mentální retardace; Integrace; Socializace předškolního dítěte; Diagnostika; Mental retardation; mild mental retardation; integration; socialization of preschool children; Diagnostics