Piercingové skrýše - konvolut užitných dóz (zásobnic) - Flamová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce je rozdělena do dvou částí. Praktická část obsahuje popis realizace souboru keramických dóz, určených pro uchovávání převážně piercingových šperků. Cílem této práce bylo vytvoření tří praktických šperkovnic, takových, které se zároveň mohou svým netypickým vzhledem stát samy "šperkem". Teoretická část se zabývá zdobením těla piercingem, jeho technikami, piercingovými šperky apod. Součástí diplomové práce je obrazová příloha, která zobrazuje základní piercingové šperky. Též dokumentuje postup tvorby a finální podobu šperkovnic.
Piercing hideouts
Keywords: Piercing; šperky; šperkovnice; keramika; dóza; Piercing; jewellery; jewellery boxes; ceramics; box