Výchovně vzdělávací projekt k obci Březina v mikroregionu Radnicko u Rokycan - Šípová, Hana (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá představením památek v obci Březina v mikroregionu Radnicko u Rokycan a jejich propagaci prostřednictvím pracovního sešitu určeného pro starší školní věk. Teoretická část se věnuje rodu Sternbergů a Kašparovi Maria hraběti ze Sternberga významné osobnosti rodu. Dále jsou popsány jednotlivé památky na tomto území a další část je věnována muzeu jako instituci zaměřenou na propagaci kulturně historického dědictví národa. V další části teoretické statě je popsán pracovní list jako funkční pomůcka muzejní edukace. Následně je specifikován starší školní věk jako cílová skupina pro tvorbu projektové části kvalifikační práce. Projektová část je věnována tvorbě pracovního sešitu a jeho následnému rozboru.
Educational project for village Březina in the microregion Radnice near Rokycany
Keywords: Březina; Kašpar Sternberg; Sternbergové; muzejní edukace; pracovní sešit; kulturně historické dědictví; Březina; Kašpar Sternberg; Sternberg; museum education; workbook; cultural and historical heritage