Charakterizace mikrovlnného surfatronu sondovou diagnostikou - Sezemský, Petr (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je analýza a vyhodnocení sondových charakteristik s použitím k tomu určenému software. Data jsou získána pomocí Langmuirovy sondy umístěné v nízkoteplotním plazmatu generovaného mikrovlnným surfatronem.
Characterization of microwave surfatron by probe diagnostics
Keywords: nízkoteplotní plazma; surfatron; Langmuirova sonda; sondová diagnostika; potenciál plazmatu; plovoucí potenciál; teplota elektronů; hustota elektronů; mikrovlnný výboj; low temperature plasma; surfatron; Langmuir probe; probe diagnostics; plasma potential; floating potential; electron temperature; electron density; microwave discharge