Poslech s porozuměním jako cílová řečová dovednost - analýza učebnic německého jazyka pro základní školy - Šebestová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této diplomové práce je analýza poslechových cvičení zaměřených na poslech s porozuměním ve dvou vybraných učebnicích německého jazyka. Analýza má za úkol zjistit, kolik cvičení tyto učebnice nabízejí, zdali je jejich škála široká a o jaké typy se jedná. Teoretická část práce se zabývá problematikou poslechu s porozuměním jako základní řečové dovednosti, tedy charakteristikou poslechu s porozuměním. V praktické části jsou analyzována cvičení zaměřená na tuto řečovou dovednost ve dvou moderních učebnicích německého jazyka. Jedná se o učebnice Planet Kursbuch 2 a Macht mit! Učebnice němčiny pro základní školy a víceletá gymnázia, druhý cizí jazyk
Listening comprehension as a target language skill (skill of speech)- Analysis of German language textbooks for primary schools.