Integrace ruskojazyčné menšiny v ČR - Mykhaylova, Daniela (Jihočeská univerzita, 2020)
Autorka se ve své bakalářské práci zaměří na téma integrace ruskojazyčné menšiny v ČR. Na začátku práce se pokusí vysvětlit vymezené pojmy jako například integrace, její vymezení, průběh, mezinárodní migrace a nastíní právní problematiku migrantů. Hlavním cílem práce je snaha o popis přizpůsobení se cizinců k životu v ČR, jejich rozmístění na území ČR, důvody stěhování a druh práce, kterou vykonávají. V neposledni rade se zmíní o zakonné legislativě v Ceske republice pro narodnostni mensiny a cizince, pravni ochranu mensin a vyjmenuje několik neziskovych organizaci zabyvajicich se problemem integrace nebo narodnostnich menšin.
Integration of the Russian-speaking minority in the Czech Republic
Keywords: Integrace; ruská menšina; ukrajinská menšina; migrace; cizinci v České republice; Integration; Russian minority; Ukrainian minority; migration; foreigners in the Czech republic