Historické mapy dostupné na internetu - Schmied, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2011)
S příchodem digitálních technologií, se kartografie hodně změnila. Dnešní mapy jsou obvykle vytvořené v digitální podobě, pomocí vektorového kreslení. Tyto údaje mohou dále být zveřejněny pomocí počítačových aplikací, nebo dále publikovány na internetu. Veškeré soubory mohou být snadno zobrazeny a později použity pro tvorbu a úpravu v aplikaci Geografické informační systémy.
The Historical maps available on the internet
Keywords: Historicke ? dokumenty; stare ? mapy; historicke ? mapy; knihovny; digita ?ln ?? knihovny; mapserver; georeference; Zoomify; The historical maps; the internet; data; cartography; GIS; Map services