Příklady pokrmů světové kuchyně ve výuce na 1. stupni ZŠ - Křížová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá tématem přípravy pokrmů světové kuchyně ve výuce na 1. stupni ZŠ. V teoretické části se zabývám třemi hlavními oblastmi. První oblast je věnována projektovému vyučování. Druhá oblast se zabývá stručným nástinem vzdělávací soustavy v ČR a náhledem do Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání. Třetí a závěrečná oblast se zabývá popisem přípravy pokrmů a seznámením čtenáře s různými kuchyněmi z celého světa. Praktická část obsahuje čtyři přípravy na hodinu a jednu přípravu na exkurzi spojenou s přípravou pokrmu. Vytvořené a ozkoušené přípravy jsou určeny pro žáky od třetího do pátého ročníku základních škol. Obsahem praktické části jsou pracovní listy a reflexe z hodin přípravy pokrmů.
Examples of world's cuisine on primary school
Keywords: vzdělávání; technická výchova; Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání; Člověk a svět práce; exkurze; příprava pokrmů; projektová výuka; education; technical education; Curriculum Framework for Primary Education; Human and the world of work; excursion; cookery; project teaching