Jednohostitelské kokcidie ocasatých obojživelníků: diverzita a vývojové cykly - Lišková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na studium jednohostitelských kokcidií ocasatých obojživelníků. Cílem bylo shrnout relevantní literární informace v kontextu současných znalostí o taxonomii, systematice a biologii kokcidií obecně a provést koprologické vyšetření čolků ze dvou lokalit na přítonmost oocyst kokcidií v trusu.
Homoxenous coccidia of caudate amphibia: diversity and developmental cycles
Keywords: Apicomplexa; kokcidie; Amphibia; Caudata; taxonomie; koprologické vyšetření; Eimeria; Isospora; Apicomplexa; coccidia; Amphibia; Caudata; taxonomy; coprological examination; Eimeria; Isospora