Život seniorů v Domě pokojného stáří u Panny Marie Frýdecké - Lepíková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zaměřuje na život seniorů v rezidenčním zařízení Dům pokojného stáří u Panny Marie Frýdecké. První kapitola se zabývá problematikou stárnutí a stáří, fyzickými, psychickými a sociálními změnami u seniorů, jejich potřebami a změnami v komunikaci. Druhá kapitola práce popisuje jeden z typů rezidenčních zařízení - domovy pro seniory a zabývá se zátěži na seniora při vstupu do tohoto zařízení. Podává přehled o poskytovaných službách v Domě pokojného stáří u Panny Marie Frýdecké.
The Senior Life in Rest Home by the Virgin Mary of Frýdek
Keywords: stárnutí; stáří; změny ve stáří; potřeby seniorů; komunikace se seniorem; Dům pokojného stáří u Panny Marie Frýdecké; poskytované služby; aging process; old age; change in the old age; senoiors needs; communication with seniors; Rest Home by the Virgin Mary of Frýdek; service