Tvořivá hra v mateřské škole - Klejdusová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
V teoretické části své bakalářské práce jsem se zabývala tvořivou hrou v mateřské škole, vymezením pojmů hra, znaky, etapy hry, tvořivost, znaky tvůrčího žáka a jaký by měl být pedagog podporující tvořivost žáka. V praktické části jsem pozorovala skupinu dětí v mateřské škole při tvořivých hrách, projevy tvořivosti u dětí a pedagoga, zda děti v tvořivosti podporuje a vhodně motivuje. Dále jsem sledovala, zda pedagog děti nekritizuje za jejich práci a výtvory.
Creative game in the kindergarten
Keywords: Hra; tvořivost; tvořivá hra; pedagog; tvořivý pedagog; Playing; creativity; creative play; pedagogue; creative pedagogue