Návrh simulátoru zátěže pro dlouhodobé zkoušky VTG aktuátoru - Vaněk, Daniel (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na návrh simulátoru silového zatížení. Simulátor se používá pro dlouhodobé zkoušení aktuátorů ve firmě Robert Bosch České Budějovice. Nejdříve je uveden popis turbodmychadla, variabilní geometrie a GPA zařízení. Hlavní část práce se zabývá přípravkem s pružinami, který byl navržen podle požadavků od zákazníka. Požadované silové zatížení bylo měřeno a zjištěno při běžném používání automobilu.
Design of load simulator for long-term tests of VTG actuator
Keywords: aktuátor; GPA zařízení; přípravek s pružinami; turbodmychadlo; variabilní geometrie; actuator; GPA device; preparation with springs; turbocharger; variable geometry