Srovnání koncentrace Encephalitozoon cuniculi genotypů I a III v zánětlivých ložiscích za experimentálních podmínek - Fenclová, Jana (Jihočeská univerzita, 2023)
V této studii jsme porovnávali koncentraci dvou genotypů (I a III) parazita Encephalitozoon cuniculi v experimentálně vyvolaných zánětlivých ložiscích v kontrolovaném experimentálním prostředí. Výsledky této studie mohou přispět k pochopení šíření parazita v těle hostitele a pomoci při vývoji cílené léčby.
Comparison of the Concentration of Encephalitozoon cuniculi Genotypes I and III in Inflammatory Foci Under Experimental Conditions
Keywords: Encephalitozoon cuniculi genotyp I; Encephalitozoon cuniculi genotyp III; zánět; cílená migrace; Encephalitozoon cuniculi genotype I; Encephalitozoon cuniculi genotype III; inflammation; targeted migration