Juli Zehs Spieltrieb: Jenseits der Werte - Dusilová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá motivem úpadku hodnot v románu Spieltrieb německé autorky Juli Zeh. Jejím těžištěm je pak komparace tohoto díla s romány rakouského spisovatele přelomu 19. a 20. století, Roberta Musila, a sice Die Verwirrungen des Zöglings Törleß a Der Mann ohne Eigenschaften. Formální i myšlenková paralela mezi nimi je opodstatněna autorčiným studiem literárního psaní na Německém literárním institutu v Lipsku.
Gaming Instinct by Juli Zeh: Beyond the Values
Keywords: Juli Zeh; Hráčský instinkt; Úpadek hodnot; Robert Musil; Muž bez vlastností; Zmatky chovance Törlesse; Juli Zeh; Gaming Instinct; Decay of moral values; Robert Musil; The Man Without Qualities; The Confusions of Young Torless