Udržitelnost a odpovědnost v rozvoji destinace cestovního ruchu - Kudláčková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem práce je přiblížení problematiky udržitelného a odpovědného rozvoje destinace cestovního ruchu. Praktická část obsahuje dotazníkové šetření a strukturované rozhovory týkající se tématu udržitelnosti. V návaznosti na výsledky výzkumu jsou vytvořeny návrhy pro zlepšení situace.
Sustainability and Responsibility in Tourism Destination Development
Keywords: Udržitelnost; odpovědnost; udržitelný rozvoj; rozvoj destinace; ochrana přírody; Sustainability; responsibility; sustainable development; destination development; nature protection