Soubor plakátů s ekologickou tématikou - Maříková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Anotace Tato diplomová práce se skládá z praktické a teoretické části. Praktická část, která je stěžejní, obsahuje 4 definitivní verze plakátu s ekologickou tématikou, doplněné souborem návrhů. Téma je zpracováno technikou počítačové grafiky v programech Adobe Photoshop a Corel Draw. Plakáty jsou vytištěny na papír, finální verze na formátu A2, návrhy na formátu A3. Teoretická část má sloužit především jako doprovodný text k vytvořeným plakátum. Je tvořena 3 kapitolami. První se zabývá ekologickou problematikou, vysvětluje důvod výběru tématu a úžeji specifikuje problém k němuž se plakáty vyjadřují. Druhá kapitola objasňuje volbu plakátu jako média, stručně popisuje jeho historii s důrazem na inspirační zdroje. Poslední kapitola se vztahuje k samotné tvorbě, objasňuje příčiny vedoucí k výběru techniky, popisuje realizaci plakátu a vysvětluje jejich myšlenku. Závěr poukazuje na důležitost výuky daného tématu na základní škole.
Environmental poster collection
Keywords: plakát; ekologická tématika; poster; ecological problem