Nadace Brücke/Most a její vliv na česko-německou kulturní spolupráci po roce 1997 - Herelová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je věnována česko-německým kulturním vztahům na přelomu 20. a 21. století, a to především na příkladu Nadace Brücke/Most, jež se zaměřuje na podporu česko-německého porozumění a spolupráce (Nadace byla založena v roce 1997, s cílem spolupracovat s Českou republikou a dalšími státy střední a východní Evropy). Na základě informací od nadace, jejích materiálů, příp. rozhovorů s pracovníky Nadace, bude bakalářská práce přibližovat činnost Nadace Brücke/Most, její aktivity v České republice a projekty, které podporuje.
Foundation Brücke/Most and its influence on the Czech-German cultural cooperation after 1997
Keywords: Mezinárodní vztahy; kultura; spolupráce; neziskové organizace; Nadace Brücke/Most; International relations; culture; cooperation; non-profit institution; Foundation Brücke/Most