Odna nědělja v Tršebičskom rajoně - projekt putěvoditělja - Lacinová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce je rozdělena do čtyř tematických celků. První se zabývá důležitostí cestovního ruchu a především pak návštěvností České republiky s důrazem na občany Ruské federace v období let 2000 - 2010. Závěr první části se věnuje návštěvnosti krajů České republiky. Druhý celek pojednává o vybraném kraji - kraji Vysočina. V krátkosti je zhodnocen potenciál cestovního ruchu v kraji, jsou popsány jeho hlavní charakteristiky a ve stručnosti představeny památky, které byly zapsány na seznam kulturního dědictví UNESCO. Třetí celek je zároveň první částí samotného návrhu průvodce. Jsou v něm vypsány základní informace o městě - vznik názvu města, historie, průmysl, příroda, kultura, vzdělání a sport a jsou zde zmíněny i známé osobnosti pocházející z této oblasti. Poslední tematický celek je tvořen tipy na výlety po Třebíči a jejím okolí v průběhu sedmi dní.
One week in Třebíč region - concept of a guide-book
Keywords: turistický ruch; návštěvnost ČR; průvodce; pamětihodnosti; okres Třebíč; Tourism; visit rate of the Czech Republic; guide-book; sights; Třebíč region