Nové trendy v produkci a spotřebě biopotravin - Korcová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
V literární rešerši jsem se věnovala legislativní úpravě ekologického zemědělství, vymezila jsem pojmy ekologické a konvenční zemědělství a dále jsem se zabývala principy ekologického zemědělství, kontrolním systémem, certifikací, označováním a kvalitou biopotravin a bioproduktů, biopotravinami na českém trhu a zpracovala jsem statistické údaje ekologického zemědělství a výroby biopotravin. V praktické části práce jsem se zabývala novými trendy v bioprodukci, novými trendy v prodeji biopotravin a biopotravinami ve veřejném stravování.
New trends in production and consumption of organic food
Keywords: ekologické zemědělství; biopotraviny; bioprodukty; organic farming; organic food; organic products