Analýza krajinných změn vlivem komplexní pozemkové úpravy - Hejman, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce byla vytvořena za účelem analýzy a vyhodnocení krajinných změn na vybraných katastrálních územích s dokončenou komplexní pozemkovou úpravou. Analýza byla provedena ve čtyřech časových obdobích. Jednalo se o historické časové období z roku 1952, období před projektem pozemkové úpravy, projekční období pozemkové úpravy a současný stav krajiny. Změny, které v krajině nastaly, byly vyhodnocovány pro land use, permanentní krajinnou strukturu, hustotu cestní sítě a ekotony.Podle výsledků diplomové práce lze zjistit, jak velký podíl měl na vývoji krajinných změn projekt komplexní pozemkové úpravy pro jednotlivá zájmová území.
Analysis of landscape changes during the complex landscape management
Keywords: hustota cestní sítě; ekotony; krajinná struktura; land use; pozemkové úpravy; density of the road network; ecotones; landscape structure; land use; landscape management