Pohybová aktivita a inaktivita obyvatel města České Budějovice - Vítovec, Štěpán (Jihočeská univerzita, 2009)
Účelem této práce je zjistit základnější informace o pohybové aktivitě a inaktivitě obyvatel města České Budějovice. Sběr dat byl uskutečněn s pomocí mezinárodního dotazníku k pohybové aktivitě NQLS a monitorovacího krokoměru YAMAX na jaře 2007. Výzkumný soubor je tvořen obyvateli města České Budějovice ve věku 20 - 69 let a je porovnán s výsledky souboru studentů tělesné výchovy Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity ve věku 20 - 26 let. Pro lepší názornost porovnání byly výsledky zaznamenány do tabulek a grafů.
Kinetic activity and inactivity of the inhabitants in the town České Budějovice\\
Keywords: intenzita pohybové aktivity; dotazník; krokoměr; intensity of movement activity; questionnaire; pedometer