Přímé zahraniční investice a jejich vliv na rozvoj Moravskoslezského kraje - Zázvorková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2006)
Bakalářská práce se věnuje problematice přímých zahraničních investic v České republice s důrazem na Moravskoslezský kraj. V první části se zabývá investičními pobídkami v ČR, mapuje jejich vývoj, udává základní typy pobídek a pobídkových systémů a analyzuje je v praxi.
Foreign direct investment and their influence on the development of Moravian-Silesian Region
Keywords: Moravskoslezský kraj; the Moravian-Silesian region