Zjištění stavu architektonických bariér ve veřejnoprávních budovách pro osoby s tělesným postižením (komparace lokalit: Soběslav a Tábor) - Váchová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Teoretická část této bakalářské práce objasňuje základní terminologii, definuje tělesné postižení a popisuje postoje společnosti k postiženým obyvatelům. Dále vysvětluje pojem protetika a některá zařízení a příslušenství invalidního vozíku. Praktická část je věnována mapování bariér popisnou metodou ve zvolených městech, v Soběslavi a v Táboře. Druhá polovina praktické části obsahuje vzájemnou komparaci obou měst. Na jejím základě a na základě získaných dat lze hodnotit snahu obou lokalit odstraňovat bariéry ve veřejnoprávních budovách.
A Survey Into The Occurrence of Architectural Barriers In Public Administration Offices In Relation To Physically Handicapped People (Localities Comparison: Soběslav and Tábor)\\
Keywords: zdraví; handicap; tělesné postižení; architektonické bariéry; bezbariérové prostředí; protetika; rehabilitace.; health; handicap; physical handicap; architectural barriers; barrier-free environment; prosthetics; rehabilitation.