Hip hop jako kulturní styl, jeho spicifika a vliv na teenagery - Pospíšil, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce pojednává o historii hip hopu, jeho specifikách a elementech, zabývá se vlivem hiphopové subkultury na teenagery a poukazuje na pozitivní i negativní aspekty spojené s tímto kulturním stylem. V tomto ohledu je také práce rozčleněna do kapitol. První část pojednává o historii hip hopu, spojitosti náboženství a hip hopu a také o hip hopu v Čechách. Druhá se specifikuje na základní elementy hip hopové kultury jako je DJing, MCing, breakdance, beatbox a graffiti. Poslední se zaměřuje na vliv hip hopové kultury na teenagery, kde jsou vyhodnoceny informace o vlivu hudby a hiphopu. Pracovní materiál byl získán od studentů čtyř českých gymnázií formou dotazníku.
Hip Hop as a Culture Style, its Specifications and Influence on Teenagers
Keywords: hip hop; kultura; teenager; breakdance; Djing; Mcing; beatbox; graffiti; volný čas; hudba