Využití radioterapeutických pracovišť v plánu odezvy nemocnice na hromadný příjem obětí - možný model - Šikolová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2009)
V práci poukazuji na připravenost zdravotnických zařízení z hlediska řešení hromadného příjmu kontaminovaných osob a osob vystavených účinkům ionizujícího záření. Traumatologický plán a plán krizové připravenosti dané nemocnice by měl s malými úpravami fungovat stejně při příjmu vyššího počtu osob zasažených ionizujícím zářením jako při hromadném příjmu traumatologickém. Cílem práce bylo detekovat možnosti podílu radioterapeutického pracoviště na zajištění míry připravenosti nemocnice na hromadný příjem definovaného vzorku obětí a v závěru byl navrhnut model efektivního využití odborných kapacit radioterapeutických pracovišť nemocnic (typu fakultní nemocnice) pro připravenost nemocnic k hromadnému příjmu obětí.
The use of radiotherapy departments in the hospital response plan to the mass admission of casualties - a possible model
Keywords: traumatologické plány; plány krizové připravenosti; organizačně-provozní řád; dekontaminace; třídění; traumatologic plans; emergency preparedness plans; organizational operational plan; decontamination; patient sorting