Věkově heterogenní versus věkově homogenní třídy mateřských škol - Velíšková, Božena (Jihočeská univerzita, 2014)
Ve své bakalářské práci se zabývám pozitivy a negativy věkově heterogenních a věkově homogenních tříd mateřské školy. V teoretické části seznamuji s názory na tyto organizační formy v odborné literatuře, vzdělávacích programech a uvádím specifika obou forem. V praktické části zjišťuji pozorováním a testováním dětí a rozhovory s pedagogy vhodnost uvedených organizačních forem z hlediska úrovně připravenosti na vstup do základní školy a z hlediska rozvoje vzájemných vztahů mezi dětmi a jejich sociálních dovedností.
Kindergarten classes with children of heterogeneous age versus homogenous age
Keywords: Věkově heterogenní třídy; věkově homogenní třídy; socializace dítěte