Politický systém Lucemburska a Lichtenštejnska - Jurištová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá popisem a analýzou současných politických systémů Lucemburska a Lichtenštejnska. Práce definuje formu státního zřízení, historický a politický vývoj. Hlavní důraz je kladen na charakteristiku dělby moci ve státě, volební a stranický systém. Cílem této práce je představení základních principů lucemburského a lichtenštejnského politického systému a jejich stručné zhodnocení.
Political system of Luxembourg and Liechtenstein
Keywords: Lucembursko; Lichtenštejnsko; mikrostát; politický systém; dělba moci; volební systém; stranický systém; politické strany; Luxembourg; Liechtenstein; mikrostate; political system; separation of powers; electoral system; party system; political parties