Japonské pohádky: typické motivy, postavy a vzorce - Venerová, Linda (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato teoretická práce se bude zabývat otázkou, zda se objevují v tradičních japonských pohádkách charakteristické vzorce japonské kultury popsané a analyzované zejména antropology. V práci budu analyzovat japonské pohádky a následně je porovnám se vzorci japonské kultury. Také bych ráda zjistila, jaké postavy se v těchto pohádkách opakují a jaké jsou typické motivy.
Japanese fairy tales: typical motifs, characters and patterns
Keywords: Japonsko; japonské pohádky; pohádkové postavy; pohádkové motivy; japonská kultura; vzorce japonské kultury; Japan; Japanese fairy tales; characters in fairy tales; motifs in fairy tales; Japanese culture; patterns of Japanese culture